Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Aktivitetsledare 100% (visstid)

Om tjänsten

Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld.

Carlsund Utbildningscentrum är en av Motala kommuns utbildningsenheter med en gymnasiedel som omfattar ca 650 elever och 70 lärare. På skolan finns 6 nationella yrkesprogram:
*Barn- och Fritidsprogrammet
*Bygg- och anläggningsprogrammet
*El- och energiprogrammet
*Fordons- och transportprogrammet
*Industritekniska programmet
*Vård- och omsorgsprogrammet
Vi har Introduktionsprogrammen med fem spår och Lärlingsutbildning inom våra nationella program men också inom Handels- och administrationsprogrammet samt restaurang- och livsmedelsprogrammet. Skolan utgör en kreativ miljö och vi utvecklar verksamheten i nära samverkan med lokala branschföreträdare. På skolan finns även omfattande vuxenutbildning inom bl a högskola, gymnasium och olika grundläggande utbildningar.
ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär ett nära samarbete med ungdomskonsulent för det kommunala aktivtetsansvaret. Arbetet innebär att i praktiken ge stöd åt och coacha de unga upp till 24 års ålder, samt ha nära kontakt med arbetsgivare och arbetskamrater på praktikplatser i kommunen. Aktivitetsledaren finns med dagligen och hjälper till att brygga över eventuella kommunikativa eller sociala hinder, och utbildar arbetsgivaren i hur individer med specifika funktionsnedsättningar bör bemötas. Allt för att förhindra onödiga missförstånd. Målet är att minska utanförskapet i samhället och på arbetsmarknaden samt motivera och stödja de unga att nå dit.

Aktivitetsledaren är knuten till Introduktionsprogrammet och kommunens aktivitetsansvar och kommer att arbeta tillsammans med ungdomskonsulent, olika handläggare inom Unga Vuxna i Motala kommun .

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en socialpedagogutbildning eller annan pedagogisk eller social utbilding/erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrat.
Arbetet kräver stor flexibilitet och förmåga att möjliggöra snarare än att fokusera enbart på hinder.
Du ska vara tålmodig, utåtriktad, strukturerad, kreativ och initiativtagande.
Dina personliga egenskaper kommer att ha stor betydelse. Beroende på tidigare erfarenhet kan även du med fritidsledarutbildning vara aktuell.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

UngdomsassistentVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Individuell lön enligt avtal. Dagtid.
Visstidsanställning, tillträde: Tillträde efter överenskommelse
, upphör: 2016-09-16 Allmän visstidsanställning .
Lön:
Månadslön Individuell lönesättning enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Motala kommun, Enhet Carlsund Utbildningscentrum
Hemsida:
http://www.motala.se

Ansökan

Referens:
B 360/15
Webbplats:
https://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=4473414b-fed1-4ff1-8016-1875e19103d3&TK=661153bb-8c2f-4bf2-a85f-dde587267da1
Sista ansökningsdag:
2015-09-14


Senaste inkomna jobb