Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Teamchef till Stora Sköndals PUT-boende, Tollare

Om tjänsten

Stora Sköndals PUT-boende verkar för självständiga ungdomar genom utbildning, nätverksbyggande och språkutveckling.

Utifrån ungdomarnas drömmar och mål och vår kunskap om det svenska samhället arbetar vi strukturerat med att stötta och hjälpa ungdomarna att nå dit de vill. Ett tydligt fokus på utbildning, nätverksbyggande och språkutveckling ger förutsättningar för att utvecklas till starka, självständiga individer vilket vi är övertygade om inte bara gynnar ungdomarna själva utan även det svenska samhället.Stora Sköndal startar ett nytt PUT-boende för ungdomar i nybyggda lokaler i Tollare, Nacka.

I samma bygnnad kommer vi bedriva förkolan Lilla Tollare och äldreboendet Villa Tollare.

Stora Sköndals PUT-boenden verkar för självständiga ungdomar genom utbildning, nätverksbyggande och språkutveckling. Utifrån ungdomarnas drömmar och mål och vår kunskap om det svenska samhället arbetar vi strukturerat med att stötta och hjälpa ungdomarna att nå dit de vill. Ett tydligt fokus på utbildning, nätverksbyggande och språkutveckling ger förutsättningar för att utvecklas till starka, självständiga individer vilket vi är övertygade om inte bara gynnar ungdomarna själva utan även det svenska samhället.

Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för de ensamkommande ungdomar som bor hos oss? Vill du vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling? Vill du vara med och starta upp en helt ny verksamhet? Vi söker nu 1 teamchef för tillsvidareanställning.

Vi letar efter dig som är mogen och välfungerande i samhället och vi ser gärna att du har ett brett kontaktnät kring utbildning och praktikplatser. Du behöver kunna sätta dig in i ungdomars olika förutsättningar, bakgrund och behov, vilket kräver en stor stablitet hos dig som person. Vi förutsätter att du brinner för våra ungdomar på det sätt vi gör och delar vår uppfattning om att ingenting omöjligt.Arbetsuppgifter

Som Teamchef på Stora Sköndal har du arbetsledande ansvar för dina kollegor i den dagliga verksamheten och ska tillsammans med verksamhetschefen leda utvecklingen av verksamheten framåt. Arbetet innefattar att inspirera och stötta våra ungdomar, sätta gränser, skapa starka relationer och vara en stark trygg vuxen. Du skapar och upprätthåller goda relationer med det nätverk ungdomarna har, t ex socialtjänst, gode män och kompisar. En viktig arbetsuppgift är att fungera som kontaktman för några ungdomar, där du bl.a. driver arbetet med att upprätta genomförandeplaner. Du förväntas bidra med dina idéer och ha högt i tak när det gäller att ta och ge kritik. Du kommer arbeta ca 20 % administrativt och med kvalitetsutveckling på uppdrag av din chef. Resterande 80 % kommer vara operativt ledarskap i verksamheten som ungdomscoach med arbetsuppgifter som beskrivs ovan. Då du jobbar till stor del operativt i verksamheten arbetar du på rullande schema (där obekväm arbetstid ingår). Du behöver ha datavana då både vårt ledningssystem samt journalföringssystem är digitala.

 

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleutbildning om minst 120p/180hp gärna inom det pedagogiska området, då ett stort fokus i verksamheten ligger på ungdomarnas utbildning. Du ska ha minst ett års dokumenterad erfarenhet av arbetsledning. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i det svenska språket är en förutsättning.

Stora Sköndal är en stiftelse som utan vinstsyfte bedriver vård, omsorg, stöd, utbildning och forskning. Vi arbetar för att skapa goda förutsättningar för människor i olika situationer.

UngdomsassistentVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Stora Sköndal

Ansökan

Referens:
2015/34
Webbplats:
https://storaskondal.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:73138/where:1/
Sista ansökningsdag:
2015-09-21


Senaste inkomna jobb