Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ungdomshandledare HVB 100 %

Om tjänsten

Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld.

Sociala Resursverksamheten, med ca 400 tillsvidareanställda, är en utförarverksamhet riktad till barn, ungdomar och vuxna. Vi styrs bl.a. av LSS, SoL och HSL och har verkställighetsansvar för insatser reglerade av dessa lagar. Verksamheten genomsyras av att vi sätter individen i centrum och att vi samverkar för att kunna tillgodose individens behov. Verksamheten har stort kundfokus, god serviceanda och ger förutsättningar för ett gränsöverskridande arbete som är både inspirerande och kompetensutvecklande.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp en HVB verksamhet för ensamkommande flyktingbarn/ ungdomar från grunden. Boendet kommer att erbjuda ca 14 platser med vuxenstöd dygnet runt och ha som mål att ge barnen/ ungdomarna en trygg, meningsfull och lärorik miljö deras första tid i Sverige. Verksamheten ska främja självständighet och integration i samhället med utgångspunkt att stödja barnen/ ungdomarna till ett eget ansvar. Detta i samarbete med övriga aktörer som skola, socialtjänst, gode män, BUP med flera.

Du kommer få medverka i uppstart och utveckling av verksamheten. Vidare kommer du att delta i att utrusta lokalerna samt arbeta fram förhållningsätt och rutiner. Du kommer även att upprätta nödvändiga kontakter inför mottagandet med verksamheter och myndigheter samtidigt som du ansvarar för omsorg, tillsyn och organisering av aktiviteter för barnen/ ungdomarna, både gällande skola och fritid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst en 2-årig eftergymnasial utbildning, t ex inom YH, med inriktning socialt arbete, psykiatri, beteendevetenskap eller pedagogik.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och i tal på engelska samt har god kunskap om det svenska samhället och olika myndigheters ansvarsområden.

Vi ser gärna att du har intresse för och erfarenhet av arbete med människor från olika länder, att du är flerspråkig, har kunskap om utvecklingspsykologi, migrationsprocess, samt människors påverkan av flykt.

Det är viktigt att du har god förmåga att möta människor i kris samt att du har lätt för att samarbeta och arbeta mot gemensamma mål.

Som person är du engagerad, flexibel och empatisk. Du tar självständigt initiativ för verksamheten och för att barn/ungdomars ankomst och anpassning till Sverige blir den allra bästa, samtidigt som du är mångfaldsmedveten.

Körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan snarast.

Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.

UngdomsassistentVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Schema. Dag, kväll och vaken natt och jour.
Tillsvidareanställning, tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Motala kommun, Område 9 - Kommunal psykiatri

Ansökan

Referens:
SoF 153/14
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=8de02153-512c-45de-97d9-a9fdfbae3fa4&TK=e0df11e8-874b-4201-bbb9-b67e075829f9
Sista ansökningsdag:
2014-12-07


Senaste inkomna jobb