Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Varm, strukturerad och engagerad fritidsledare / Korttidsverksamhet LSS

Om tjänsten

Vi söker en engagerade och inspirerande person som vill arbeta i vår verksamhet för barn, ungdomar och unga vuxna med diagnos inom autism/NPF (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning). Vi bedriver Fritidsklubbar vardagkvällar, helgverksamhet och kollo på skollov. Verksamhetens bedrivs enligt LSS och vi finns upphandlade i Stockholms stad och norrorts kommuner.

Du ska självständigt kunna driva sitt arbete framåt, skapa aktiviteter av hög kvalitet samt ha mycket humor och glädje i ditt arbete. Till stor del kommer ditt arbete handla om att möjliggöra våra deltagares egna önskemål om aktiviteter eller genom egna förslag inspirera till deltagande.

Vad gäller helg- och kolloverksamhet ska du tillsammans med 1-2 kollegor kunna koordinera en vistelse och gärna vara med och delta till att utveckla vår verksamhet.

Du ska leverera en utvecklande fritid, skapa möjlighet till vila och återhämtning och skapa goda förutsättning att träffa personer i samma ålder och umgås.

I tjänsten igår vanliga hushållssysslor så som matlagning, städ undan i lokalerna, handla mat, boka biljetter och assistera våra deltagare med omvårdnad om det behövs.

För att kunna skapa en bra förutsättningar och en trygghet hos de personer som finns i vår verksamhet arbetar vi utifrån att det är viktigt med känslan av ett sammanhang som är uppbyggt av grundstenarna begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet. Det betyder att du måste vara tydlig och strukturerad men även mycket lyhörd och kreativ. Handledning finns.

Utmaningen är att skapa en strukturerad fritid och samtidigt vara flexibel utifrån deltagarnas behov.

I arbetet ingår även journalskrivning och att arbete utifrån individuellt uppsatta mål.

Du bör ha god vara att arbeta med datorer inkl TV/webb, dataspel, appar och annan teknik.

Det är mycket viktigt att du kan passa tider och kommer förberedd till dina arbetspass.

Du ska känna att du har en pedagogisk förmåga, mycket bra tålamod, är varm och engagerad. Du ska vara lyhörd och kreativ. Du ska ha en vilja att skapa en attraktiv fritid till personer med funktionsnedsättning. Omsorgsarbete ska kännas naturligt.

Om du brinner för naturen, skapande i form av att sy, måla, DIY-projekt med återbruk och/eller rörelse i olika former ses det som extra plus. Ta gärna med och visa din profil och något du gjort.

Om du har någon erfarenhet är det positivt, men om du känner att du har en kompetens, en vilja och en lust att bidra så kan vi komplettera med kompetensen kring funktionsnedsättning.

Mindme Omsorg arbetar för personer med funktionsnedsättning inom autism/NPF samt lindrig utvecklingsstörning. Vi tillhandahåller arbetsträning och attraktiv fritid. Vi ett privat företag som arbetar för att leverera kvalitativa tjänster till alla våra deltagare. Läs gärna mer på vår hemsida www.mindmeomsorg.se

FritidsassistentVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Deltid
Arbetstidvaraktighet:
Kvällspassen är 16-20 eller 17-21. Helger är fredag em - sön em. Kollo är vanligtvis 7 dygn. Möjlighet till fler timmar finns som vikarie till andra tjänster.


Upp till 20%
Lön:
Pedagogisk måltid ingår.

Arbetsplats

Arbetsplats:
MIND ME OMSORG AB
Hemsida:
http://www.mindmeomsorg.se

Ansökan

Referens:
Fritidsledare Korttids
E-postadress:
arbeta@mindmeomsorg.se
Sista ansökningsdag:
2019-03-29
Övrigt:
Utdrag från Polisens belastningsregister krävs för anställning.


Senaste inkomna jobb