Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Fritidsledare

Om tjänsten

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg söker två fritidsledare med huvudsakligt arbetsområde på Solgården.

Hyresgästföreningen är en medlemsorganisation som verkar för hyresgästers intressen och rättigheter. Vi har över en halv miljon medlemmar och den övergripande verksamhetsidén är att alla har rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Vi är en partipolitisk och religiöst obunden, demokratiskt uppbyggd organisation. Hyresgästföreningen stödjer hyresgästen i ett hyresförhållande och drivs utan vinstintresse. Vi har idag nio regioner i hela landet och förbundskontor i Stockholm.

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg omfattar 38 kommuner och har över 40 000 medlemmar, varav cirka 625 är aktiva som förtroendevalda och ett 50-tal anställda. Regionkontoret ligger i Vänersborg.

Du kommer att arbeta inom boendeenheten som består av 13 medarbetare, och en chef. För tjänsten förutsätter vi att du delar Hyresgästföreningens värderingar.

Sommarläger på Solgården:
Hyresgästföreningen genomför sommarläger för andra året i rad på hyresgästföreningens egna anläggning Solgården, som ligger vid Vänerns strand intill Gardesanna i Vänersborgs kommun. Under 2019 kommer vi att genomföra familjeläger, där vi erbjuder både barn och vuxna aktiviteter under sin vistelse. I samarbete med bostadsbolag från olika kommuner, kommer deltagarna till vårt läger under en vecka, måndag till fredag.

Arbetsuppgifter
- Delta i planering, starta upp, samt genomföra och delta som aktivitetsledare på sommarläger, Solgården, både enskilt och tillsammans med andra ledare och deltagare.
- Delta i uppföljning och utvärdering av sommarläger.
- Övriga inom arbetsområdet förekommande arbetsuppgifter
- Tjänsten har ansvar för ett professionellt och trevligt bemötande, att vara en förbild för barn, ungdomar och vuxna, och andra som deltager på sommarlägren
- Genom en positiv attityd medverka till att stärka och utveckla Hyresgästföreningen som folkrörelse


Kvalifikationer/Bakgrund
- Fritidsledarutbildning eller annan likvärdig utbildningsbakgrund
- Erfarenhet av att leda ungdomar, och vana att möta människor med olika bakgrunder
- Erfarenhet från arbete i folkrörelse och föreningsliv
- Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift
- Vi arbetar aktivt med vår värdegrund och det goda bemötandet för allas lika värde
- Vi ser gärna sökande med olika språkkompetenser

Våra kärnvärden är nytta, glöd och förnyelse och därför söker vi dig som kan entusiasmera, ta initiativ till utveckling och skapa goda relationer till andra. Du är självständig och utåtriktad samtidigt som du har lätt för att samarbete med andra människor.

Om tjänsten
Tjänsten Fritidsledare är en tidsbegränsad anställning på heltid med reglerad arbetstid. Tillträde sker den 10 juni och avslutas den 6 augusti. Sommarlägren pågår mellan den 16 juni till den 2 augusti, övrig tid är planeringstid och tid för utvärdering. Du arbetar dagtid samt en kväll i veckan måndag till fredag, enligt schema. Tjänsten kräver B körkort. Placeringsort är Vänersborg, med huvudsakligt arbete på Solgården, det innebär att du till allra största del kommer att utgå från Solgården i ditt arbete. Bemanning av våra sommarläger planeras enligt följande: 1 Platsansvarig/Verksamhetsansvarig, 2 fritidsledare, 1 kökstjänst/service. Vid varje lägervecka planerar vi också för att det skall finnas 2 ungdomsledare som har genomgått ledarutbildning genom Hyresgästföreningen. Ramarna för verksamheten är planerad av vår platsansvarige/verksamhetsutvecklare, och enhetschef. På Solgården finns också övrig bemanningspersonal, som tar hand om alla andra besökare på Solgården.

För tjänsten krävs utdrag från Polisens belastningsregister, som inte är äldre än tre månader.

Upplysningar
Upplysningar om tjänsten lämnas av biträdande regionchef-enhetschef för boendeenheten Tommy Hallenberg 010-459 14 19.

Fackliga representanter för Handels Ulf Hallman 010-459 14 20 eller Saco Magnus Ejerhed 010-459 14 12.

Ansökan
Rekryteringen kommer att ske löpande, vilket innebär att vi gör intervjuer löpande med sökande kandidater. Vi önskar din ansökan senast 12 mars 2019.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida www.hyresgastforeningen.se

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

FritidsledareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
11 dagar - 3 månader, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Hyresgästföreningen Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Hemsida:
www.hyresgastforeningen.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.hyresgastforeningen.se
Sista ansökningsdag:
2019-03-12


Senaste inkomna jobb