Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Utvecklare inom Geodesi

Om tjänsten

Lantmäteriet erbjuder stimulerande arbetsuppgifter och en arbetsorganisation som gör det spännande, roligt och utmanande att arbeta hos oss. För att leva upp till vår värdegrund service, öppenhet och handlingskraft förväntas våra medarbetare att uppnå resultat, utveckla och vara delaktiga.
Lantmäteriets Geodetiska utvecklingsenhet bedriver utvecklingsverksamhet inom Geodesi- och GPS/GNSS-området, svarar för förvaltning av de geodetiska riksnäten, svarar för drift och vidareutveckling av SWEPOS®, det nationella nätet av fasta referensstationer för GNSS samt en omfattande rådgivningsverksamhet. Till enheten söker vi nu flera nya medarbetare för anställning under 2015. Nyutexaminerad liksom mer erfarna sökande är välkomna. Vår ambition är att anställa flera medarbetare men att ni kommer att vara fokuserade mot olika geodetiska frågeställningar.
Ett område dit vi söker förstärkning är kring den pågående GNSS moderniseringen (GPS, Glonass, Galileo Beidou …) och dess påverkan på vår och andras verksamhet samt möjligheterna för användning av GNSS i samhället. GNSS moderniseringen inkluderar aspekter som information som sänds ut från satelliterna, atmosfärens påverkan på signalerna, antenner och mottagares hantering av signalerna till att en position finns tillgänglig för användaren. I detta arbete finns ett stort behov av omvärldsbevakning och internationellt engagemang.
Ett annat område kommer att vara mer fokuserad kring geodetiska referenssystemsfrågor och utvecklings- och rådgivningsfrågor kopplat till detta. I detta kan det handla om att säkerställa tillgänglighet och kvalitet över tiden för de nationella referenssystemen samt geoidmodeller men även att aktivt arbeta med kommuner och andra kring deras geodetiska frågeställningar för att kunna ge råd kring hur effektiv geodetisk mätning ska ske. I detta arbete finns ett stort behov av omvärldsbevakning och internationellt engagemang.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig de här arbetsuppgifterna att:

-medverka och leda geodetiska utvecklingsprojekt
-följa GNSS moderniseringen och analysera utvecklingen för att säkerställa att vi utvecklar den nationella geodetiska infrastrukturen i rätt riktning samt kan tillvarata utvecklingen.
-medverka och leda beräkning av permanenta GNSS stationer och våra internationella bidrag. Detta inkluderar även att analysera tidsserier.
-medverka och leda enhetens test- och utvärderingsverksamhet av geodetiska instrument.
-medverka och driva geodesienhetens rådgivningsverksamhet
-medverka och bedriva omvärldsbevakning i geodesienhetens nationella och internationella samverkan via t.ex. NKG och IAG
-medverka i Lantmäteriets tjänsteexport.


Kvalifikationer
Kunskap
För arbetet behövs att du har:

-civilingenjör/master eller motsv. med inriktning mot geodesi,geomatik, teknisk fysik, elektroingenjör eller liknande.

Erfarenhet
Det är meriterande om du har:

-doktorandstudier
-erfarenhet av utvecklingsarbete inom Geodesiområdet eller närliggande områden.
-erfarenhet av mätning och beräkning av geodetiska nät på nationell eller kommunal nivå
-erfarenhet av produktionsmätning med såväl satellit- som konventionell teknik
-kunskaper inom systemutveckling och programmering.

Kompetens
Vi söker dig som:

-
har god förmåga att samarbeta och att bygga upp och vidmakthålla kontaktnät

-
har god förmåga att arbeta självständigt och att ta egna initiativ

-
har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

-
är serviceinriktad.Kontaktuppgifter
Om du vill veta mer så kontakta gärna enhetschef Mikael Lilje, telefon 026-63 37 42,mobil 070-208 95 71. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Andreas Engfeldt, telefon 026-63 37 93 och för ST inom Lantmäteriet, Inggerd Holmberg, telefon 026-63 31 22. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Eftersom vi använder det statliga ramavtalet när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Övrig information
Då Lantmäteriet har en omfattande utlandsverksamhet kan det finnas möjligheter att arbeta i olika internationella projekt.
Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Civilingenjör, produktion, elektronikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Tillsvidare
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
LANTMÄTERIET
Hemsida:
http://www.lantmateriet.se

Ansökan

Referens:
302-2014/5131
Webbplats:
http://www.lantmateriet.se/ledigajobb
Sista ansökningsdag:
2015-01-07
Övrigt:
Ansök via länken nedan


Senaste inkomna jobb