Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Automationsingenjör

Om tjänsten

YASKAWA Nordic AB är Nordens största systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget grundades på 70-talet i Torsås och är idag en del av Yaskawa Electric Corporation, en av världens ledande tillverkare av både servostyrning och industrirobotar, med över 270 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen. I Norden omsatte 150 anställda 400 miljoner kronor 2012. Globalt omsätter YASKAWAs 13 000 anställda 27 miljarder kronor

Om tjänsten
Vi behöver förstärkning av drivna automationsingenjörer med ett stort engagemang, teknikintresse och positivt synsätt. Förmåga att vara flexibel, kreativ, ansvarstagande och att hantera många uppgifter samtidigt är ett måste.

Utvecklingen av nya robotar, samt funktioner och kringutrustning till våra robotar går ständigt framåt. Vi behöver därför skapa smarta, standardiserade och kostnadseffektiva lösningar där robotens egna funktioner utnyttjas maximalt. Som automationsingenjör får du en central roll i att utveckla och designa lösningar till våra kundanpassade projekt med roboten i centrum. Du kommer att ingå i ett automations-team och delta i projekt med stor variation där du får vara med från idé till färdig lösning. Arbetet drivs till största del i kundprojekt, vilket kräver ett nära samarbete med kund för att se till att slutprodukten följer kundens kravspecifikation.

Yaskawa Nordic har systerföretag över hela Europa vilka vi både samarbetar med och ger support. Dessutom samarbetar vi med våra andra utvecklingsenheter som förutom i Torsås även finns i Japan, USA och Tyskland. Goda kunskaper i engelska är därför ett krav.

Din profil
Som person är du utåtriktad, har god samarbetsförmåga, har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt, är kundorienterad samt har förmåga att arbeta i projektform. God förmåga att dokumentera och avrapportera utfört arbete såväl muntligt som skriftligt är ett krav.

Utbildning/Erfarenhet
Civilingenjör, Högskoleingenjör eller motsvarande.

Vi söker dig med några års erfarenhet, men även nyutexaminerade kan vara aktuella.

Följande erfarenheter är meriterande:
PLC-programmering i VIPA, Siemens och Beckhoff
Programmering av vision-system
Robotprogrammering

Automationsingenjör, elkraftVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Yaskawa Nordic AB
Hemsida:
http://www.motoman.se

Ansökan

Sista ansökningsdag:
2014-12-12
Övrigt:
www.yaskawajobb.se


Senaste inkomna jobb