Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Senior Scientist – Odling/Fermentering (Upstream processing)

Om tjänsten

Cobra Biologics expanderar sin verksamhet inom ATMP (Advanced Therapeutical Medicinal Products) och specifikt inom utveckling och tillverkning av produkter för genterapi. Just nu satsar Cobra stort och investera i nya avancerade GMP klassade tillverkningsenheter för storskalig tillverkning av plasmid DNA.
För att möta det ökande behovet söker vi en Senior Scientist med erfarenhet från biotekniska uppströmsprocesser såsom odling och storskalig fermentering med mikrobiella expressionssystem.
Du kommer att ha din bas i Process Development & Support gruppen (PD&S) vars uppgift är att i tvärfunktionella projektgrupper förbereda nya projekt för produktion och stötta produktion genom att optimera och utveckla verksamheten.

Initialt kommer du till största delen verka i den projektgrupp som etablerar den storskaliga pDNA tillverkningen. I denna grupp kommer du baserat på din expertis ansvara för etableringen av tillverkningsmetoder och uppströmsprocessen som består av flera steg t.ex. cellbankning, ympodling, fermentering, skörd och klarifiering av odlingen.

Exempel på arbetsuppgifter är:

- Identifiering och kravställande för processutrustning
- Framtagning av processbeskrivningar och annan styrande dokumentation
- Testning och driftsättning av utrustning
- Metodutveckling
- Utbildning av operatörer och mer juniora medarbetare
- Bidra i utredningar gällande processavvikelser och ändringar

Efter driftsättningen av pDNA tillverkningen kommer du som expert fortsätta stötta produktion och våra kundprojekt med dina kunskaper. Du kommer då även att jobba mot andra tillverkningar då vi utöver genterapi produkter även jobbar med både helcellsprodukter (micobiota) och storskalig fermentering för tillverkning av proteiner samt aseptisk Fill/Finish. Att vid behov kliva ut och praktiskt delta eller felsöka i produktion ser du som en naturlig och stimulerande del i ditt arbete. Arbetet sker enligt GMP och i uppgifterna ingår även att säkerställa att tillverkning och processer uppfyller myndighetskrav.
Vi söker dig som har disputerat inom relevant område eller har en akademisk utbildning motsvarande Masters och har arbetat i branschen i flera år. Erfarenhet av biotekniska tillverkningsmetoder såsom fermentering i bioreaktorer, tangentiell filtrering och diafiltrering är viktigt för att vara framgångsrik i denna tjänst. Har du arbetat med processer baserade på single-use teknologi är det en fördel.
Som person är du strukturerad, självständig och kan planera och arbeta med många saker parallellt. Du har ett analytiskt arbetssätt samt en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.
För en framgångsrik kandidat erbjuder vi en spännande tjänst i ett expansivt företag med stora möjligheter till personlig utveckling. Vi verkar i en internationell miljö med kunder och kontakter över hela världen. Cobra Biologics anläggning ligger i Matfors en liten bit utanför Sundsvall. Staden och området erbjuder en hög livskvalitet genom ett rikt aktivitetsutbud och närhet till friluftliv och natur.

För ytterligare information kontakta
Ola Tuvesson, Head of Process Development & Support +46 (0)70 1093585

Civilingenjör, bioteknikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Cobra Biopharma Matfors AB

Ansökan

Referens:
CBM1912
Webbplats:
http://cobrabio.com/careers
Sista ansökningsdag:
2019-04-21


Senaste inkomna jobb