Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

SGS DNA Västerås/Köping Utvecklingsingenjör/Specialist Technical Transfer

Om tjänsten

Vill du vara med på en spännande utvecklings- och expansionsresa? För att möta den stora efterfrågan av våra produkter kommer vi att utöka antalet medarbetare och i slutet av 2019 flyttar vi till nya större lokaler i Västerås!

SGS DNA är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN koncernen. Företaget ligger i Köping och har 60 anställda. Vi jobbar med kundanpassade medicintekniska produkter för i första hand diagnostik (IVD) men även andra användningsområden. Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven, ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns på den europeiska och amerikanska marknaden och vi omsatte ca 50 miljoner SEK under förra året. Vi befinner oss i en expansiv period. Vi jobbar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska.

På avdelningen Technology Development and Customer Support (TDC) bedrivs produkt- och processutvecklingsprojekt, teknisk support, kundsupport samt offert och orderhantering.
Utöver det arbetar vi bl.a. med utredning av kundklagomål, korrigerande och förebyggande aktiviteter samt ändringsärenden.

Arbetsuppgifter
Inom Technology Development ligger fokus på produkt- och processutveckling. I tjänsten ingår arbete som berör både interna och externa kunder. Du fungerar även som en länk mellan produktion, Key Account Managers och våra kunder. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

• Leda samt utföra produkt- och processutvecklingsprojekt
• Utveckling, teknisk support och problemlösning för interna och externa kunder
• Implementering av metodik i regelmässig produktion
• Utredning och ändringsärenden
• Kundsupport

Arbetet kräver:
- hög noggrannhet och integritet, men också analytisk förmåga i utredningsarbeten
- att man kan arbeta strukturerat och metodiskt och att man har administrativ förmåga
- god förmåga att arbeta självständigt, både när det gäller planering och genomförandet av arbetsuppgifterna.
Vi arbetar i system som MS Office, MS Visio, Sharepoint, InfoPath, Webex, LIMS (SampleManager 11), FileMakerPRO och MasterControl.

Kvalifikationer och egenskaper
Kandidat- eller magisterexamen inom kemi- alt. bioteknik.
Erfarenhet från liknande arbete, laborativa arbetsuppgifter samt kompetens inom organkemi. Kompetens inom PCR och kromatografi är meriterade. Goda kunskaper i MS Office-paket (t.ex. Excel, Word, Outlook, PowerPoint). Goda kunskaper i engelska och svenska (tal och skrift)
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och din förmåga att passa in hos oss. Du är kundorienterad, du tycker om att arbeta i grupp samtidigt som du är prestiglös och ansvarsfull och kan arbeta självständigt.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetstid/Varaktighet
Tjänsten är tillsvidare anställning
Heltid, 100 %, 40 timmar/vecka.

Ersättning
Fastlön

Kontaktpersoner
Ali Al-Ameri, Manager Technology Development and Customer Support 0221-296 52, ali.al-ameri@sgsdna.com
Kenneth Abrahamsson, Unionen, 0221-29650 (växel)

Övrigt
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan
Tar endast emot ansökan via epost: work@sgsdna.com
Bifoga ett personligt brev och CV
Sök tjänsten snarast då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2018-12-07.

Civilingenjör, bioteknikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Scandinavian Gene Synthesis AB (SGS DNA)
Hemsida:
www.sgsdna.com

Ansökan

E-postadress:
work@sgsdna.com
Sista ansökningsdag:
2018-12-07


Senaste inkomna jobb