Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

TEKNISKT ANSVARIG-TÄNDSYSTEM HUSQVARNA GROUP

Om tjänsten

Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och en världsledare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna. Koncernens produkter och lösningar säljs under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till slutkunder i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2014 uppgick till 33 miljarder kronor och koncernen hade drygt 14 000 anställda i 40 länder.Som tekniskt ansvarig för tändsystem har du huvudansvaret för tändsystemen i våra bensindrivna handhållna produkter.

Detta är en mycket mångfacetterad tjänst som spänner från framtagning av specifikationer, till praktiskt testning och slutförankring av tekniska slutmålsättningar genom hela utvecklingscykeln.

Dessutom förväntas du även i nära samspel med komponentansvarig för bränslesystemet, utveckla funktion och specifikation för motorsystemet som helhet.

Som komponentansvarig ansvarar du även för att leda och prioritera det dagliga testarbetet för tändsystem. På motsvarande sätt driver du ett flertal projekt parallelt. Tillsammans med komponentansvarig för bränslestyrsystemet, förväntas du även utveckla funktion och specifikation för motorstyrsystemet  i sin helhet.

Samtidigt som du löpande utvecklar tändsystemets tekniska funktion förväntas du även bidra strategiskt, till att som helhet utveckla testverksamheten framåt gällande tändsystem.

Som naturlig del av rollens strategiska utmaningar får du möjlighet att resa ett par gånger årligen internationellt, för besök av leverantörer.

Du har ett gediget tekniskt intresse och flerårig erfarenhet av en liknande roll med övergripande tekniskt ansvar. Erfarenhet av test i SIL(software in the loop) och HIL(Hardware in the loop) miljö, är ett stort plus. Du har en högskoleutbildning inom elektronik och eller mjukvaruutveckling.

Då tjänsten sker i nära samspel med ett flertal interna och externa intressenter är det avgörande att du är en utåtriktad och tydlig person. Vidare är du bra på att hantera många parallella aktiviteter och projekt.Du är en proaktivt drivande person som väl behärskar den finstämda balansen mellan att vara noggrann och strukturerad, utan att för sakens skull fastna i detaljer.

Med samma utgångspunkt är du såväl analytisk som teoretisk, samtidigt som du alltid drivs av att åstadkomma slutgiltig praktisk förankring och måluppfyllelse.

Vi erbjuder dig en nyckelroll med goda utvecklingsmöjligheter i ett internationellt perspektiv.

VEM AB är specialiserade på rekrytering och uthyrning av ledande befattningar och kvalificerade specialister. Vi tillämpar löpande urval och önskar din ansökan omgående via www.vem.se. För mer information kontakta Martin Gerhardsson på 036-570-11-80.

Civilingenjör, maskinVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Enligt Avtal

Arbetsplats

Arbetsplats:
VEM Rekrytering
Hemsida:
http://www.vem.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.vem.se/aktuella-uppdrag/visa-uppdrag/?rmpage=job&rmjob=1142%26pp%3D7
Sista ansökningsdag:
2015-09-30


Senaste inkomna jobb