Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/includes/_connect.php on line 3  Jobbannons: GJUTERITEKNIKER/INSTRUKTÖR i Jönköping
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

GJUTERITEKNIKER/INSTRUKTÖR

Om tjänsten

Swerea skapar, förädlar och förmedlar forskningsresultat inom material-, process-, produkt- och produktionsteknik.
Swerea-koncernen består av 5 forskningsinstitut, har 550 anställda, 650 milj i årsomsättning och ca 3000 kundföretag


Vi söker omgående en gjuteritekniker/instruktör till vårt test- och demonstrationsgjuteri i Jönköping. Då vårt gjuteri också fungerar som utbildningslokal för vår yrkesutbildning inom Skandinaviska Gjuteriskolan ingår det i tjänsten att också vara instruktör för de elever som är i utbildning.


I vårt ToD-gjuteri genomförs avancerade gjutförsök i olika gjutna material som järn, stål, aluminium och brons. Hand- och maskinformning sker både i råsand och kemiskt bundna formmassor. Smältning sker i moderna induktions- och motståndsugnar. Vi har också tillgång till ett sandlab och ett stort antal utrustningar för materialanalyser och mätningar.  

I tjänsten ingår att utföra förekommande arbetsuppgifter såsom formning och kärntillverkning, smältning, avgjutning, provtagning och efterarbete, reparation/service av utrustningar och enklare underhåll av lokaler samt analys och provning av form- och kärnmassor. Som instruktör genomför du grundläggande teoretisk och praktisk undervisning inom vår yrkesutbildning. I såväl uppdragsverk­sam­heten som i undervisningen ingår att hålla en tät kontakt med våra uppdragsgivare i form av kunder, gjuterier, Arbetsförmedling m fl.

Lämplig bakgrund och personliga egenskaper för denna tjänst är erfarenhet från förekommande arbeten inom gjuteriområdet inklusive underhålls- och reparationsarbeten, ett gott praktiskt handlag och ordningssinne samt ett utpräglat säkerhetsmedvetande. Då resor är en del av tjänsten är körkort ett krav. Erfarenhet från teoretisk och/eller praktisk undervisning eller annan handledning av ungdomar och personer med bristande kunskaper i svenska är meriterande. Över året kan arbetsfördelningen mellan forsknings- och utvecklingsarbete och rollen som instruktör och handledare variera kraftigt vilket ställer höga krav på personlig flexibilitet.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Jönköping. Anställningen inleds med en provanställning med målet att till rätt person sedan erbjuda en tillsvidareanställning. Tillträde skall ske snarast.

Ansökan skall vara oss tillhanda senast den 20 januari 2015.

För mer information om tjänsten kontakta avdelningschef Lennart Sibeck, telefon 036 - 30 12 05 eller utbildningsledare Bengt Nygren, telefon 036 - 30 12 26. Våra fackliga kontaktpersoner är för Sveriges Ingenjörer Ulf Gotthardsson, tel 036 - 30 12 16 och för Unionen Håkan Fernström, telefon 036 - 30 12 55.

Processtekniker, gjuteriVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Rekrytering
Lön:
Månatlig löneutbetalning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Swerea SWECAST AB
Hemsida:
http://www.swereaswecast.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.staffrec.se/viewjob.php?source=AMS&id=58969
Sista ansökningsdag:
2015-01-20


Senaste inkomna jobb