Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Processingenjör till Biopharmaceutical Production

Om tjänsten

Octapharma är Nordens enda tillverkare av plasmabaserade läkemedel. Vi har vårt ursprung i det svenska läkemedelsföretaget Kabi med mer än 60 års erfarenhet av forskning, tillverkning och försäljning av plasmabaserade och genteknologiskt framställda proteinläkemedel. Vår fabrik och vårt huvudkontor ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi är ca 620 anställda.

Octapharma är ett globalt, familjeägt företag och en av de största aktörerna på den internationella plasmamarknaden. I Sverige har Octapharma sitt ursprung i Kabi med mer än 50 års erfarenhet av forskning, tillverkning och försäljning av plasmabaserade och rekombinanta proteinläkemedel. Produkterna används huvudsakligen inom tre behandlingsområden: blödarsjuka, intensivvård och sjukdomar i immunförsvaret.

Biopharmaceutical Production har till uppgift är att tillverka Nuwiq (Human-cl rhFVIII) för klinisk prövning samt kommersiellt bruk. Processerna omfattar odling av animalceller i liten skala, odling i bioreaktorer, cellavskiljning, proteinrening med kromatografiska metoder, virusinaktivering samt filtrering. Tillverkningen sker genom odling av humana celler upp till 500L-skala och rening sker med bland annat 5 olika kolonnsteg.

Octapharma strävar efter mångfald och dynamik i arbetslivet. Det betyder att vi eftersöker en blandning av medarbetare ur alla aspekter, där vi sätter stort värde vid personliga egenskaper och kompetens. Det betyder också att vi erbjuder ett varierande och flexibelt arbete och ett positivt arbetsklimat. Vår verksamhet växer starkt och vi driver vår utveckling med stabilitet och trygghet som grund. Vill du vara med?

Vi söker
Vi söker nu en Processingenjör till odlingen inom Biopharmaceutical Production. Avdelningen består av 3 sektioner, totalt 49 personer. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående. På Octapharma tillämpar vi 6 månaders provanställning vid samtliga tillsättningar.

Arbetsuppgifter
Som Processingengör blir ditt huvudsakliga ansvar att delta i odlingsarbetet inom vår avdelning. Arbetet omfattar odling av rekombinanta proteiner skakkolv och bioreaktorer. Arbetet sker under GMP.

I arbetet ingår även uppföljning, utvärdering, avvikelseutredningar och optimering av processer och utrustning, samt kvalificering och validering. Arbetet bedrivs i nära kontakt med, QC, QA och produktion support. Helgarbete och beredskap ingår i tjänsten.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Delta i odlingsarbetet
• Medverka vid nyinvestering av utrustning
• Trouble shooting i löpande produktion
• Leda och driva större avvikelseutredningar relaterade till produkt och dess biokemiska kvalitet eller utbyte

Den ideala kandidaten
Du som söker ska vara civilingenjör eller ha likvärdig utbildning. Du ska ha erfarenhet från odling av celler. Lång erfarenhet av cellodling i större skala för produktion av läkemedelssubstanser kan ersätta kraven på akademisk utbildning. Har du arbetat med GMP är det en merit.

Du ska ha stark drivkraft och vara ansvarskännande. Du ska kunna arbeta självständigt och i grupp. Noggrannhet och kvalitetstänkande samt förmåga att dokumentera utfört arbete är mycket viktigt.

Ansökan
Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

Martin Linhult, Sektionschef Bio100 Linje 1, är rekryterande chef och han svarar gärna på frågor om tjänsten på telefonnummer 08-566 431 03.

Fackliga representanter är för Unionen, Zara Kafash-Hoshyar, 08-566 433 13 och för Akademikerföreningen, Tomas Mårtensson, 08-566 432 76.

Din ansökan vill vi gärna ha så snart som möjligt då urvalsarbetet sker löpande, dock senast 15 September 2015. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Processingenjör, kemiteknikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Tillsvidare
Lön:
Fast lön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Octapharma AB
Hemsida:
http://www.octapharma.se/

Ansökan

Webbplats:
https://octapharma.zerolime.se/show.aspx?src=AMS&id=4B6485B4-8B06-435A-A6CC-E7F8CCCE79E0
Sista ansökningsdag:
2015-09-15
Övrigt:
Ansöker gör du genom att använda länken nedan.


Senaste inkomna jobb