Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Lead Engineer med erfarenhet av kostnadsbesparingar inom fordonsindustrin

Om tjänsten

ZP Engineering AB,
Vi är ”det lilla bolaget” och värdesätter personligt engagemang hos våra medarbetare. ZPE är lyhörda för kundernas krav och önskemål och vår ambition är att kunna sätta rätt medarbetarprofil på rätt kundarbetsplats.
ZPE är inne i en expansionsfas och har fått flera nya kunder med specifika behov som vi nu försöker tillgodose. För rätt sökande ges här en unik möjlighet att i ett kreativt bolag utveckla sig själv och låta entreprenörsandan frodas.
Välkommen med din ansökan och bli en del av vårt team!Lead Engineer med erfarenhet av kostnadsbesparingar inom fordonsindustrin

Beskrivning

Just nu söker vi duktiga och drivna uppdragsledare till fordonsindustrin med erfarenhet inom områdena Exteriör och/eller Interiör med genuint fordonsintresse och några års arbetslivserfarenhet.

Vill du vara en del i ett projektteam där det gäller att snabbt lösa problem och inte är rädd för att gå utanför rollen om det skulle behövas för att lösa uppgiften? Är du självständig, kommunikativ och har du dessutom ett väl utvecklat kundfokus, trivs i en dynamisk miljö samt är bra på att knyta kontakter? Då har vi utmanande uppdrag för dig.

Arbetsuppgifter

Som uppdragsledare/LE för Cost Reduction kommer du att driva besparingsuppdrag från start till genomförande samt undersöka kostnadspotentialer och teknisk genomförbarhet av ratioidéer. Du har ansvar för tid, teknik samt kostnad vid produktkonstruktionsändringar. Du leder en del av det projekt som du är delaktig i och säkerställer att samtliga resultat och leveranser är enligt projektets tidsplan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

- Uppdragsledare för besparingsuppdrag inom fordonsbranschen.
- Säkerställa resultat och leveranser.
- Daglig kontakt med leverantörer.
- Upprätta planer för test och utvärderingar.
- Koordinera, planera, informera samt dokumentera information.
- Leda konstruktionsarbetet.
- Skapa och följa tidplaner.
- Kommunicerar mål, åtagande, läge och prognoser för uppdraget.
- Förankra uppdragets beslut, utveckling och status med ansvarig linjechef.

 

Kvalifikationer

- Högskoleutbildning (BSc/MSc) med flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och ett intresse för kostnadsbesparingar.
- Kunskap och erfarenhet av kravställning och/eller jobbat som komponentägare eller LE(Lead Engineer). Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av uppdragsledning och planering, gärna i liknande roll på Volvo Personvagnar.
- Hög projektledningskompetens - du är organiserad, strukturerad, drivande och har förmågan att arbeta med flera uppgifter samtidigt.
- Goda ledaregenskaper och förmågan att fatta beslut.
- Förmåga att leverera resultat.
- Du är strategisk i ditt arbetssätt, har en förmåga att se till helheten samt har ett affärsmässigt tänkesätt.
- Du har förmåga att skapa goda relationer och är tydlig i din kommunikation, en teknisk generalist som trivs med att både ge och ta i kontakter med kunder och projektdeltagare.
- Förmåga att interagera och samarbeta effektivt.
- Du behärskar svenska och engelska utmärkt i både tal och skrift.
- Erfarenhet av MS Office, VQDC, KDP, TCE, Pecca Procost, Lotus Notes, ÄO, TARR.
- Viss erfarenhet av CAD-arbete är meriterande.

Personliga egenskaper som vi värdesätter är din förmåga att agera självständigt och affärsmässigt. Du är positiv, utåtriktad och drivande med förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med våra kunder. Du stimuleras av problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar.

Placeringsort

Göteborg

Varaktighet

Anställningsformen är heltid. Resor i tjänsten kan förekomma.

Låter det intressant?

Känner du att detta passar in på dig vill vi gärna träffa dig för att berätta mer om vårt företag och vår verksamhet.

 

Frågor och vidare information om tjänsten besvaras av Zoran Panovic
zoran.panovic@zpe.se  tfn: 0723- 244478.

Välkommen med din ansökan!

ZPE är en ingenjörsbyrå inom produktutveckling, produktionsutveckling och projektledning. Det som skiljer oss från många andra är att vi själva kommer från branschen. ?Vi kan den verklighet som våra anställda kommer ut till.

Vår vision är att vara den mest attraktiva ingenjörsbyrån inom de branscher och teknikområden vi specialiserat oss mot. Våra medarbetare skall känna samhörighet och utvecklas med företaget.

ZP Engineering AB är en ingenjörsbyrå som grundades 2007. Vårt huvudkontor ligger i Göteborg och vi har ett satelitkontor i Larvik, Norge. ZPE AB vänder sig till stora och medelstora företag inom fordon, offshore, processindustrin och tung industri. Bolaget är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001 sedan 2014.

FordonsingenjörVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Snarast
Provanställning t.o.m.
Lön:
Fast månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
ZP Engineering AB

Ansökan

Referens:
2014/19
Webbplats:
https://zpe.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:38617/where:1/
Sista ansökningsdag:
2015-09-30


Senaste inkomna jobb