Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Beräkningsingenjör inom miljötålighetsteknik

Om tjänsten

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

What you will be part of
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
Miljötålighetsteknik tillhör området Grundflygplansystem inom Systemutveckling. Den största utmaningen är vidareutveckling av Gripen. Nya intressanta produkter får allt större betydelse, såsom obemannade farkoster av skilda slag och konvertering av Saabs civila flygplan till nya användningsområden. Vår sektion ansvarar för miljöanpassning av apparater, komponenter, yttre laster samt deras installation och integration i flygsystemen, ur miljötålighetssynpunkt.Your role
Nu söker vi en medarbetare till sektionen miljötålighetsteknik för att förstärka kompetensen inom mekanisk miljö, avseende analys av vibrationsrelaterade problem.
Arbetsuppgifterna blir i huvudsak följande men kan anpassas efter utbildning, erfarenhet och intresse:
- Medverka vid framtagande, genomförande och validering av beräkningar och dess modeller inom det mekaniska miljötålighetsområdet.
- Medverka vid miljötålighetsarbetet avseende upphandling, krav, installation, verifiering och validering av system och apparater till våra flygfarkoster.
- Medverka vid mark- och flygprov för att verifiera beräkningsmodeller med hjälp av mätningar.
- Medverka vid felutredningar och göra analyser inom det mekaniska miljötålighetsområdet.
Resor till underleverantörer och provplatser förekommer i samband med att miljökraven ska verifieras.
I denna roll finns goda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter. Du kommer att få möjligheten att påverka teknikutveckling, ta stort ansvar i ditt arbete samt att växa i vår organisation.

Your experiences and skills
Vi ser att du är civilingenjör eller motsvarande ingenjör inom maskinteknik, teknisk fysik alternativt farkostteknik. För att du ska vara aktuell för tjänsten ska du ha arbetslivserfarenhet eller goda kunskaper inom strukturdynamik. Erfarenhet från arbete med FEM-programvaror så som NASTRAN, ABAQUS eller MATLAB är meriterande. Även nyutexaminerade civilingenjörer med relevant inriktning kan vara intressanta.
Du bör ha god förmåga i muntlig och skriftlig framställning på såväl svenska som engelska. Arbetet kräver att du är drivande med god samarbetsförmåga och flexibilitet.  Som person ser vi också att du har ett analyserande sätt och kan anpassade dig snabbt till nya förutsättningar i ditt arbete.  Du är drivande och öppen för att kontinuerligt utöka dina kunskaper inom nya områden.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab Aeronautics med Experis. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

About Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretagföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Civilingenjör, teknisk fysikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Tillsvidare
Tillsvidare
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Saab Aeronautics
Hemsida:
http://www.saabgroup.com

Ansökan

Webbplats:
https://emea3.recruitmentplatform.com/syndicated/private/syd_apply.cfm?ID=P15FK026203F3VBQB7968V7W5&nPostingTargetID=4569
Sista ansökningsdag:
2014-12-12
Övrigt:
Monster for SAAB


Senaste inkomna jobb