Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Systemingenjör – Arkitektur MBD

Om tjänsten

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
Området Airframe Design Support ingår i avdelningen Quality and Operational Excellence, som ansvarar för att utveckla arbetssätt med tillhörande metod- och systemstöd. Området är övergripande ansvarig för strategier och ständig utveckling av teknikområdet Model Based Definition (MBD).
Nästa generation av flygande farkoster innebär också att utveckla med nästa generations metodik och utvecklingsmiljöer. Modellbaserat arbetssätt är mer och mer grunden för både system- och strukturutveckling vilket enkelt uttryckt innebär att modeller är informationsbärare av den information som behövs för definitionen av en produkt i utveckling, produktion och i eftermarknad.Vi är i världsledande klass inom MBD och eftersom det är både högt prioriterat och mycket expansivt teknikområde satsar vi ytterligare framåt genom bland annat resursökning.Din framtida utmaning
I din roll kommer du att få översätta verksamhetsbehov till metod- och/eller systemkrav.  Du kommer att arbeta med kravställning av arkitektur och funktioner för de system vi använder inom MBD-området i dag. En stor del av den miljö som vi har byggt upp idag kring MBD baseras på systemlösningar från Dassault Systemes; Catia, Enovia VPM, Delmia samt 3DVIA. Att kravställa och skapa lösningar som bidrar till ett effektivt flöde av produktdata genom produktens hela livscykel ingår i ansvaret. Du kommer att verka i projekt, som spänner över såväl nationella som internationella gränser vilket innebär att de systemlösningar som skapas ska vara anpassade för olika typer av samarbeten. Du kommer att aktivt få delta vid framtagande av strategier kopplat till teknikområde MBD samt om behov uppstår inneha delprojektledaruppdrag kopplat till området.

Den du är idag
Du brinner för arkitekturfrågor och effektiv produktdatahantering ur ett livscykelperspektiv. Du har mycket god social kompetens, främst i att utveckla och underhålla samarbeten och är nyfiken på att arbeta tillsammans med andra. De mjuka värdena för att uppnå bestående förändringar, samtidigt som du på egen hand har kraften att driva arbetet framåt är också mycket viktiga.
Du har erfarenhet av ett eller flera av de verktyg vi använder inom MBD-området och kanske tidigare arbetat i dessa miljöer som exempelvis som konstruktör. Erfarenhet av modellbaserad utveckling och tidigare ledaruppdrag är meriterande. Utöver mycket bra samarbetsförmåga i olika kulturer och över landsgränser krävs goda språkkunskaper, främst i engelska. Tjänsten kan också kräva kortare utlandstjänstgöring/utlandsresor och/eller ge möjlighet till längre utlandstjänstgöring. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Välkommen in med din ansökan

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretagföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Civilingenjör, teknisk fysikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Tillsvidare
Tillsvidare
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Saab AB
Hemsida:
http://www.saabgroup.com

Ansökan

Webbplats:
https://emea3.recruitmentplatform.com/syndicated/private/syd_apply.cfm?ID=P15FK026203F3VBQB7968V7W5&nPostingTargetID=4590
Sista ansökningsdag:
2014-12-19


Senaste inkomna jobb