Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Systemingenjör inom informationssystem

Om tjänsten

FMV är en arbetsplats att utvecklas på.
Vi arbetar med att köpa in, underhålla och avveckla försvarsmateriel och tjänster till Försvarsmakten. Vi drivs av en vilja att skapa de bästa förutsättningarna för vår kund. På så sätt bidrar vi till försvarsförmåga och att göra Sverige och världen lite säkrare.

Du får arbeta i en miljö som präglas av ömsesidigt förtroende där du får ta mycket eget ansvar och får möjligheter att utvecklas. Här kan du förena det professionella med det privata. FMV har en bred verksamhet och finns över hela landet.

Läs mer på www.fmv.se


Brinner du för att arbeta i team, är utåtriktad, drivande samt har lätt för att samarbeta och organisera? Vill du medverka vid anskaffning av materiel som används av Försvarsmakten såväl nationellt som i internationella insatser?
Anskaffning och Logistik Ledningssystemmateriel (AL Led) har som uppgift att anskaffa materiel och system för Försvarsmaktens ledningssystem. Vår huvudsakliga uppgift omfattar teknisk design, upphandling och Life Cycle Management av ledningssystem.
Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svensk och utländsk industri.

Sektionen Operativa C2 inom AL Led ansvarar för att definiera, anskaffa, leverera och underhålla tekniska system och funktionskedjor inom ledningsstöd- och informationssystemför Försvarsmaktens insatsledning.

Vi behöver nu förstärka vår sektion med en systemingenjör inom informationssystemområdet som har kompetens inom systemarbete, informationssystem samt samordning och produktionsplanering.

Jobbet
Du kommer att arbeta i, alternativt leda, projekt där vi vidmakthåller Försvarsmaktens insatsledningssystem samt angränsande kommunikationssystem, samt vidareutvecklar dessa i takt med Försvarsmaktens behov.
Det innebär att vi inhämtar Försvarsmaktens krav och designar, anskaffar samt underhåller informationssystem i ett livscykelperspektiv.


• Jobbet innebär bland annat att Du medverkar i, alternativt leder, arbetet med:
• krav- och designframtagning för tekniska system
• system- och produktledning över livscykeln samt konfigurationsledning
• utvecklings- och systemförvaltningsprojekt
• genomförande av systemsamordning
• genomförande av upphandlingar och där till kopplad verksamhet
• delprojektledning

Arbetet innebär många kontaktytor, främst mellan FMV och Försvarsmakten, men även med leverantörer och andra myndigheter samt organisationer både nationellt och internationellt.

Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet. Provtjänstgöring kommer eventuellt att tillämpas.

Du
Du är civil-, högskoleingenjör, systemvetare eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, t ex. Försvarsmaktsanställd med relevant erfarenhet. Du har erfarenhet av projektarbete, system- och produktledning, att leda systemarbete samt kravanalys och design. Det är önskvärt att du har kunskap och erfarenhet av utveckling och förvaltning av informationssystem, kommunikationslösningar samt integration till kompletta och användbara system. Du har även förmåga att sätta dig in i systemen och dess teknik för att möta Försvarsmaktens behov.

Det är meriterande med kännedom om Försvarsmakten och dess miljö.

Du är som person flexibel, strukturerad, uthållig och har ett gott omdöme. Du tycker om att arbeta både självständigt och tillsammans med andra och har lätt för att ta egna initiativ. Du har även egenskapen att se möjligheter då förutsättningar förändras.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du kompletterar de andra personerna inom projekten och på sektionen.

Arbetet kräver att du är svensk medborgare, har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. B-körkort är önskvärt.

Sista ansökningsdag är 2015-09-27


Tillsammans med Försvarsmakten utformar och levererar FMV försvarsmateriel och tjänster - vi bidrar till att göra Sverige och världen lite säkrare. Våra värderingar- Vi skapar nytta, Vi gör det möjligt och Vi bygger förtroende kännetecknar vår verksamhet. Du jobbar vid Gärdet i Stockholm och måste vara svensk medborgare.

Civilingenjör, teknisk fysikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
FMV
Hemsida:
http://www.fmv.se

Ansökan

Webbplats:
http://web101.reachmee.com/I009/fmv/se/iframewrapper.htm?RMURL=VacDetail%2Easpx%3FCommAdSeqNo%3D1179%26pp%3D7
Sista ansökningsdag:
2015-09-27


Senaste inkomna jobb