Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Systemingenjör Reglerteknik – Modellbaserad utveckling

Om tjänsten

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

What you will be part of
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
Vill du designa och utveckla styrningen och övervakningen av stora komplexa system i kommande generations Gripen? Då hoppas vi att du är intresserad av att arbeta hos oss på Grundflygplanssystem inom Saab Aeronautics. Vi ansvarar för utveckling av grundflygplansystemen i samtliga flygplan t ex Gripen och obemannade flygfarkoster. Vi genomför också forskningsprojekt där vi designar system i nya spännande produkter. Systemen vi utvecklar är t ex bränsle-, hydraul-, landställ, luftkonditionering- och elkraftsystem. Systemen är stora, säkerhetskritiska och hårt integrerade vilket innebär att du får jobba med komplexa frågeställningar och spännande utmaningar med många kontaktytor mot andra områden. Vi arbetar modellbaserat och simulering är ett viktigt verktyg för att säkerställa rätt funktion i ett tidigt skede av utvecklingen.Your role
Som systemingenjör med inriktning reglerteknik arbetar du med att:

Definiera och utveckla en säker styrning, funktionsövervakning och fellokalisering av olika system. Du designar funktioner genom att utveckla modeller i MatLab/Simulink.
Verifiera funktioner med egna simuleringar.
Dela upp funktioner på olika elektronikenheter mm samt definiera kommunikationen mellan dem.
Arbeta med verktygsutveckling vid behov, t ex interface mellan olika verktyg och modeller.
Initiera kodutvecklingsarbete och prov på andra avdelningar. Medverka vid prov i riggar och simulatorer.
Dokumentera arbetet på engelska.

Arbetet omfattar alla utvecklingsfaser från konceptutveckling och design till validering av kod. Du arbetar i nära samarbetare med bl a kodutvecklare, systemmodellutvecklare och provingenjörer för testriggar, flygsimulatorer och provflygplan. 

Your experiences and skills
Som person är du troligen analytisk, kunnig och har god överblick och ordning då vi arbetar med stora system. Du trivs med att arbeta både självständigt och att samarbeta i team för att under eget ansvar driva ditt arbete framåt. Det är viktigt att du har ett intresse av att du själv och ditt team ska arbeta smart och med hög kvalité.
Lämplig bakgrund är civilingenjör med intressen av områden som reglerteknik, signalbehandling, diagnostik, övervakning, modellering, simulering och programmering. Ett plus är om du har använt verktyg som MatLab/Simulink eller MatrixX/Systembuild eller har erfarenhet av att utveckla funktioner mha andra modellbaserade verktyg. Några års relevant erfarenhet eller ytterligare utbildning är meriterande.
Goda kunskaper i svenska och engelska språket både muntligt och skriftligt är en förutsättning.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap.

About Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretagföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Civilingenjör, teknisk fysikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Tillsvidare
Tillsvidare
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Saab Aeronautics
Hemsida:
http://www.saabgroup.com

Ansökan

Webbplats:
https://emea3.recruitmentplatform.com/syndicated/private/syd_apply.cfm?ID=P15FK026203F3VBQB7968V7W5&nPostingTargetID=4573
Sista ansökningsdag:
2014-12-12
Övrigt:
Monster for SAAB


Senaste inkomna jobb