Skiftledare till Stora Enso Skutskär

Om tjänsten

Skiftledare till Stora Enso Skutskär

Skutskärs Bruk är en massafabrik med 100-åriga anor. Idag är fabriken en modern högteknologisk arbetsplats med fokus på effektiv och resurssnål produktion där vi tar hänsyn till vår närmiljö. Skutskärs Bruk tillverkar 550 000 ton pappers- och fluffmassa som av våra kunder vidareförädlas till bl a grafiskt finpapper, kartonger, airlaid produkter och blöjor. Vi har stort fokus på miljö och hälsa, och är stolta över hur vi 2017 utsågs till årets friskaste företag i Sverige. Utöver detta erbjuder vi trevlig kamrat-anda, fri tillgång till gym, samt andra förmåner.

Som en del i vårt ständiga fokus på att hitta nya, bättre arbetssätt tittar vi nu på förändringar inom vår produktion, i syfte att nå nästa nivå gällande resultat och trivsel. Kopplat till denna satsning har vi skapat en ny roll som skiftledare. Det handlar om ett flertal positioner för denna tjänst, så vi söker ett antal ledare som vill ansluta till oss och ta sig an detta uppdrag.

Arbetsbeskrivning
Som Skiftledare på Torkmaskinerna (TKM) hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas i ditt ledarskap. Vi tror på framtiden och satsar därför på att växa inom vår fluffproduktion där du får möjlighet att vara med och utveckla verksamheten och människorna inom den.

Som Skiftledare på TKM är du närmast ansvarig för ett skiftlag och våra medarbetare. Du jobbar 6-skift och följer ditt skiftlag och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, stötta och coacha medarbetarna i enlighet med lagar, avtal och verksamhetens policy och regler. Du ansvarar för att produktionen på TKM är rätt bemannad samt att personalen har rätt kompetens för att genomföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt. Du kommer löpande prioritera arbetsuppgifter och kvalitetsfrågor, vidare kommer du att leda skiftlagets utveckling och dess arbetsmetoder. Övriga ansvarsområden som ingår i din roll är arbetsmiljöfrågor, att driva skyddsfrågor samt 5S arbete.

Kvalifikationer
För att vara framgångsrik i rollen som Skiftledare på TKM har du tidigare erfarenhet av att leda människor och även gärna egna erfarenheter av processindustrin. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva förändringsarbete. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet inom ledarskap, tillverkningsindustri och/eller skiftarbete. Har du kunskap och erfarenhet inom Lean och 5S är det meriterande.

Som person tycker du om att arbeta med människor och har intresse för att leda och coacha medarbetare att nå sin fulla potential samtidigt som du vågar vara rättvis och tydlig. Vi ser att du har goda kommunikationskunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är serviceinriktad och har inga problem med att självständigt vara i kontakt med andra avdelningar/funktioner genom att agera stöttande och hitta lösningar.

Ansökan
Sista ansökningsdagen är 15 april, vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Notera att vi endast tar emot ansökningar via Stora Ensos karriärsidor. https://storaenso.taleo.net/careersection/1/jobsearch.ftl?lang=sv
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Kontaktperson
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Lasse Aspelin, Blockchef TKM, via mail Lasse.Aspelin@storaenso.com eller via telefon +46 (0) 70 320 91 16.

Fackliga företrädare
Unionen, Seja Andersson +46 (0) 73 02 77 622
Ledarna, Lars Åström +46 (0) 70 51 81 337
Sveriges Ingenjörer, Shahin Norbakhsh +46 (0) 72 71 66 628
Pappers, Mikael Ybert +46 (0) 70 20 43 350

Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs

You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2018 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 MEUR.

Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta.

Arbetsledare, tillverkning textil-träprod.Villkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Stora Enso AB

Ansökan

Webbplats:
https://storaenso.com/en/careers
Sista ansökningsdag:
2019-04-15


Senaste inkomna jobb